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  • 코미티어 커피로 하는 미국 로스터리 투어- 샌프란시스코 Equator
    Coffee at home/Cometeer 2022. 4. 20. 01:47
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    잠깐, 코미티어 커피란? 생긴 것은 K-cup과 비슷하게 생긴 코미티어 커피 pod의 특장점은 미국에서 유명한 로스터리의 커피빈을 brew 한 뒤 영하 321도에서 동결시켜 추가적인 보존제 없이 커피 최상의 맛을 잠가버린다는 것입니다. 드라이아이스와 함께 배달되는 코미티어 커피는 해동 후 3일까지 그 최상의 맛을 즐길 수 있습니다. 여기를 클릭하면 $40을 할인된 가격으로 코미티어 커피를 즐길 수 있습니다: https://cometeer.com/r/6fykjb

    What is Cometeer coffee? It looks like K-cup but the taste is incomparable. Cometeer sources coffee beans from the national U.S. coffee roasters brews the coffee and freezes it to lock its peak flavor.

     

    Cometeer coffee pods are shipped with dry ice and all you need to do is melt it before you enjoy the coffee. Defrosted coffee pods keep their peak flavors up to three days. Click here to save $25 on your first order. 


    커피 좋아하시나요? 저도 커피를 좋아해서 핸드 드립/푸어 오버 커피를 마시곤 하는데요, 시간에 여유가 있는 주말이면 몰라도 출근하기 바쁜 주중에는 커피를 내리는 시간이 아까운 게 사실입니다. 그렇다고 오피스에 있는 Keurig 머신을 사용하자니 커피 맛이 너무 없구요.

     

    Are you a coffee lover? Coffee has been a big part of my life since I was a high school student and my current go-to was pour-over coffee. I love the freshness of pour-over coffee but the biggest downside of it is it's just taking so much time during the weekdays.

     

    I don't want to take too much time to brew the coffee in the morning when I have to go to work. I do also have a Keurig coffee machine in the office but I just don't want to drink a cup of coffee just to get the caffeine into my body. 

     

    코미티어 커피 pod의 가장 큰 장점은 미국 전역을 여행하지 않고도 커피 맛집으로 유명한 로스터리의 커피를 가장 신선하게 맛볼 수 있다는 것일 겁니다. 하이 퀄리티의 커피빈을 즐기기 위해서 해야하는 수고는 전날 밤, 냉동실에서 냉장실로 커피를 옮겨놓는 것 뿐입니다. 

     

    What I like the most about Cometeer coffee pod is that I can get to enjoy coffees from the well-known coffee roasters in the U.S. without having to fly to each roaster.

     

    To enjoy the high-quality coffee beans, all you need to do is melt them before you drink them by moving them from the freezer to the fridge overnight.

    가장 처음으로 리뷰할 코미티어 커피팟은 바로 캘리포니아 샌프란시스코에 위치한 Equator 로스터리의 Moch Java 블렌드입니다. 이퀘이터의 커피 팟은 빨간색 패키지를 자랑하고 있습니다. 커피가 들어있는 팟은 알루미늄으로 만들어져 있어서 재활용이 가능합니다. 

     

    The first Cometeer coffee pod that I am going to review is the Mocha Java blend by Equator roasters which is located in San Francisco, California. As you can see below, Equator comes in a red coffee pod that is made of aluminum. All pods can be recycled. 

    이퀘이터의 '모카 자바' 블렌드는 에티오피아 그리고 수마트라 지역에서 나는 커피빈을 블렌딩 한 커피입니다. 모카 자바가 흔히 과일향이 강한 커피 블렌드를 일컫는 것처럼, 이퀘이터의 모카 자바 블렌드도 베리, 초콜릿 그리고 꽃향을 즐길 수 있답니다.

     

    Equator's Mocha Java blend used beans from Ethiopia and Sumatra to make an exquisite flavor. As you may know, Mocha Java is commonly named for the blend that has strong fruit flavors. Equator's Mocha Java also boasts berry, chocolaty and floral flavors. 


    Equator 로스터리가 다른 로스터리의 모카 자바 블렌드와 다른점은 바로 Fair trade 및 오가닉 공인을 받았다는 점입니다. 이퀘이터만의 모카자바 블렌드를 만들기 위해 먼저 Sidama 지역의 자연적으로 프로세싱된 커피를 블렌딩 하는데 바로 이 과정을 통해 과일향이 드러나는 성격의 블렌드가 탄생한다고 합니다.

     

    What makes Equator's blend different from others' Mocha Java blend is that they are Fairtrade and Organic-approved roastery. To make its unique Mocha Java blend, Equator blends naturally processed coffee beans from the Sidama region which takes out the fruity flavors from the coffee beans. 

    다음으로는 fully washed 된 커피를 사용해 플로럴 향을 더해주고 마지막으로는 수마트라의 Aceh 지역의 Gayo산에 위치하고 있는 Ketiara Cooperative의 커피를 사용해 블렌드를 완성합니다.

     

    Then they add floral tastes by using fully washed coffee beans. Then, they complete the blend by using the Ketiara Cooperative coffee beans that are from the Gayo mountain in the Aceh region located in Sumatra.

    Equator 웹사이트에서 구매 가능한 커피 원두는 미디엄 로스팅되어 있으며, 코미티어에서 배송되는 이퀘이터 커피 캡슐은 다크 블렌드입니다. 다크 블렌드 커피 원두의 특성상 커피의 맛이 크림이나 우유에 묻히지 않아 우유나 크림을 더해 라테 혹은 아인슈페너로 즐겨도 커피의 진한 맛을 충분히 즐길 수 있습니다.

     

    The Mocha Java blend that you can purchase from the Equator website is medium roast while what has been delivered from Cometeer is a dark roast. As you can imagine, dark blends go well with milk and cream as coffee flavor still stands out so it's good for making latte or Einspanner. 

     

    저는 이퀘이터의 모카자바 블렌드를 즐기기 위해 NYT (뉴욕타임즈) 푸드 매거진에서 푸드 칼럼니스트로 활동하고 있는 한국계 미국인 Eric Kim의 아인슈페너 레시피를 따라해 보았습니다. 

     

    To enjoy the Equator's Mocha Java blends, I followed Eric Kim's Einspanner recipe who's a food columnist for NYT (New York Times) Food magazine. 

    다만, 라테를 만들 때 우유의 양은 8oz, 230ml 정도로 맞추어야 커피가 맹맹해지지 않으니 너무 많은 우유를 추가하지 않도록 유의하도록 합니다. 이외의 자세한 아인슈페너 및 라떼 영상은 인스타그램 (@commetmetcroissant)을 참고해주세요!

     

    One thing to note though when you make a latte is that use 8 oz or 230ml of milk to not water down the coffee. Check out my Instagram (@commetmetcroissant) to watch the full video of the Cometeer review and satisfying coffee videos. 

    Equator 본점에는 Tigerwalk Espresso, Matcha Shakerato, Sparkling Cherry Limeade 등 이퀘이터만의 독특한 메뉴들을 확인할 수 있더라고요. 나중에 기회가 된다면 샌프란시스코 방문 시 들려봐야겠습니다. 코미티어 커피 캡슐 생산에 참여하는 로스터리는 미국 전역의 소비자들에게 자신의 브랜드를 각인시킬 수 있다는 점에서 윈윈인 것 같습니다.

     

    I can see that brick and mortar Equator store has unique coffee menus like Tigerwalk Espresso, Match Shakerato, and Sparkling Cherry Limeade. I would love to swing by when I get a chance to visit San Francisco. 

     

    From the perspective that I would have not known the Equator roasters if it weren't for Cometeer, having a partnership with Cometeer definitely sounds like a win-win for roasters too. If you are living in the U.S. check out Cometeer and get $40 on your first two orders: https://cometeer.com/r/6fykjb

     

    미국에 거주 중이시라면 다음 코드를 사용해 코미티어 첫 구매시 $40 할인 받으실 수 있습니다: https://cometeer.com/r/6fykjb

     

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